Vår kunde
Bergen Filharmoniske Orkester, Bright

Leveranse
Vi har produsert livestream for Bergen Filharmoniske Orkester siden sent 2016. Deres konserter streames live på bergenphilive.no, i tillegg til at flere produksjoner er vist på blant annet NRK Hovedscenen.

Vi har også produsert grafisk profil for livesendingene, i tillegg til en rekke videoer som f.eks. intervjuer med musikere og besøkende, sosiale medier-snutter, mm.

fullt-orkester-paa-festplassen-foto-oddleiv-apneseth

Bergen Filharmoniske Orkester har over 100 musikere, og er ledet av sjefsdirigent Edward Gardner. Orkesteret holder til i Grieghallen i Bergen.

Close up – at a distance

I midten av mars 2020 ble det vanskelig å gjennomføre normal konsertaktivitet i Grieghallen som følge av de spesielle tidene. Nettopp derfor valgte BFO å sende enda flere konserter digitalt, slik at publikum fremdeles kunne se og høre orkesteret. Close up – at a distance inneholdt 8 konserter på 8 uker.

Intervjuproduksjon

Vi har produsert flere intervjuer for BFO, blant annet intervjuer med musikere, administrasjon og besøkende. Intervjuene brukes både som pauseinnslag i konsertene som sendes direkte på bergenphilive.no, og som enkeltstående intervjuer i sosiale medier.

Ambisjonen for BFUng er å være et flaggskip blant ungdomssymfoniorkestrene i Norge. Vi har produsert både konserter og oppdragsfilm for ungdomsorkesteret.

Sjur Pollen gjorde foto og klipp på oppdragsfilmen du ser her.

Planleggingsprosessen til en kameraproduksjon for et symfoniorkester er ofte tidkrevende, og nettopp derfor har vi utviklet KolibriScript. Dette er et system som lar oss automatisere mye av prosessen med kameragang, skuddlister og kamerakort slik at vi bruker tid på den kreative prosessen i stedet for papirarbeidet.

En utvalgt produksjon

Hector Berlioz – Grande Messe Des Morts

Grande Messe des Morts

Vi produserte flerkameraproduksjon av Berlioz – Grande Messe des Morts i Grieghallen for Bright Norway. Konserten ble avholdt som åpningskonsert under Festspillene i Bergen. Utdrag av konserten ble sendt på Hovedscenen på NRK.

Hector Berlioz

Hector Berlioz slo på stortrommen da han skulle skrive sin messe til minne om Frankrikes falne under revolusjonen i 1830. Komponisten økte antallet paukister fra én til ti, og la til fire grupper med messingblåsere plassert rundt i rommet. Verket krever tre kor og flere forsterkede instrumentgrupper, og med enorme orkesterkrefter sprenger det grenser for både rekviem og kirkemusikk.

12 kamera

Produksjonen ble utført med totalt 12 kamera, hvorav 8 var fjernstyrte og 4 var bemannet. Hver kameraplassering ble nøye planlagt i forkant, som en del av scriptingen.

Planlegging

Hvert eneste kameraskudd i produksjonen er planlagt ned til hver minste note. I løpet av konserten klippes det over 600 ganger, til et av de 12 kameraene i salen. Se før/etter planleggingen av kameraskudd i partituret ved å dra slideren på bildet til høyre/venstre.

Enorme krefter

Dirigent Edward Gardner dirigerte enorme krefter under konserten, inkludert Bergen Filharmoniske Orkester, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, musikere fra Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, Bergen Filharmoniske Kor, Edvard Grieg Kor, Collegiûm Mûsicûm Kor, Royal Northern College of Music Choir, kormester Håkon Matti Skrede og tenor Bror Magnus Tødenes.

Utdrag av konserten ble sendt på Hovedscenen på NRK.